BİLİŞİM SEKTÖRÜ DESTEKLERi BALIKESİR'DE ANLATILDI

T.C. Ticaret Bakanlığı'nın bilişim sektörüne verdiği destekler konusunda bilgilendirme toplantılarından bir tanesi de Balıkesir Ticaret Odasın da yapıldı. Toplantı 15 Kasım 2023 Çarşamba günü, saat 14.00'de Avlu'da bulunan Balıkesir Ticaret Odası salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı da ilk sözü Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula aldı. Kula bilişim sektörünün önemini, oda olarak sektör temsilcisi üyelerine verdikleri destekleri anlattı.

Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi içinde faaliyet gösteren Balıkesir Teknokent Genel Md. Öğretim Görevlisi Burcu Aydemir yansı eşliğinde Balıkesir Teknokent’i kuruluşundan itibaren tanıtarak, Teknokent’te faaliyette bulunan bilişim sektöründe ki firmaları, kurumlarla yaptıkları işbirliklerini vurguladı.

T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Ergüç Ülker Ticaret Bakanlığı’nın bilişim sektörü konusunda yaptığı çalışmaları, destekleri genel bir çerçevede anlattı.

TOBB Türkiye Yazılım Meclisi ve Globalnet.Ltd. Şti. Y.K. Başkanı Ertan Barut yazılım sektörü konusunda ülkemizin dünyada ki konumunu, bu konuda TOBB olarak yaptıkları çalışmaları, verdikleri destekleri yansı eşliğinde anlattı.

En son söz alan T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcısı Dr. Mustafa Salim Erek yazılım sektörünü, sektörün dünyada ki yerini, bakanlığın verdiği destekleri detaylı şekilde anlattı.

Uzmanların yazılım sektörünü,  destekleri anlatımlarından sonra izleyicilerden gelen sorulara cevap verildi.

Toplantı bitiminde Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula teşekkür konuşması yaptı. Konuklar ve izleyiciler anı fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya Balıkesir Üniversitesi rektör yardımcısı Prof.Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği ABD Başkanı Prof.Dr. Ayhan İstanbullu ve bölüm öğrencileri, Balıkesir Ticaret Odası 1. Komite üyeleri, Balıkesir Teknokent Yönetimi ve firmaları Balıkesir ve çevresinde ki bilişim sektörü temsilcileri katıldı.  








Rahmi Kula Balıkesir Ticaret Odası Burcu Aydemir Ertan Barut Mustafa Salim Erek Ergüç Ülker