BANDIRMA PARTİSİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

200 bine yaklaşan nüfusuyla, sosyo-ekonomik yapısıyla, bulunduğu coğrafi konumuyla ülkemizin gelişmişlik sıralamasında ön sıralarda gelen, ülkemizin en genç devlet üniversitelerinden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin, ülkemizin ve dünyanın en stratejik elementlerinden borun işlendiği ve katma değerli ürünlere dönüştüğü Eti Maden İşletmelerinin, daha bir çok sanayi tesisinin bulunduğu, Balıkesir ilinin en büyük ilçelerinden, bir liman kenti olan Bandırma tekrar il olma sevdasına düştü.

1950’li yıllardan bu yana gelen il olması isteği, geçmişten- günümüze siyasilerce söz verilmesine rağmen verilen sözlerin sadece vaatlerde kalması nedeniyle il olamayan Bandırma’nın ticaret hayatına yön veren kuruluşların temsilcileri bir araya gelerek Bandırma’nın il olması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.  

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, , Bandırma Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Ozar, Bandırma Esnaf ve Sanatlarlar Odası temsilcisi Şerafettin Çıkar, Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı (Bansiad ) Başkanı Funda Dedeoğlu bir basın toplantısıyla Bandırma basın temsilcilerini yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen basın toplantısında Bandırma ile ilgili hazırlanmış olan bir bilgi dosyası basın temsilcilerine dağıtıldı.

İlk sözü alan Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, oluşturdukları çalışma gurubuna “Bandırma Partisi” adını verdiklerini anlatarak, dört büyük siyasi partiyi ziyaret ettiklerini vurguladı.  Bandırma Partisi olarak, Bandırma’nın il olma isteğini Ankara ziyaretlerinde CHP, AKP, İYİ PARTİ, MHP partilerinin yetkililerine anlatarak, bir rapor sunduklarını söyledi.

Büyükşehir olan Balıkesir’in yüzünü körfez bölgesine, sırtını Bandırma’ya döndüğünü, Bandırma’nın yeterli hizmet ve yatırım alamadığını belirten Yılmaz, Balıkesir’in artık zenginleştiğini ve Bandırma’ya ihtiyacı kalmadığını söyledi.

Seçimler öncesi partilerin göstereceği milletvekili adaylarının dışardan değil,  Bandırma ve çevresinden, uzun yıllardır Bandırma’da yaşamış insanlardan seçilmesi konusunda ki görüşlerini partilere aktardıklarını belirtti.  

Basın temsilcilerinin sorularına cevap veren Bandırma Partisi üyeleri, parti beyannamelerinde Bandırma’nın il olma konusunun yer almamasına rağmen yaklaşan yerel seçimlerin önemli olduğunu, Bandırma olarak bu seçimin iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Çalışmalarına daha geniş bir katılımla devam edeceklerini,  il olması durumunda Bandırma’nın ilçesi olma ihtimali olan ilçe yetkilileriyle de görüşeceklerini, herkesten destek istediklerini vurgulayan Bandırma Partisi temsilcilerinin gelen soruları cevaplamalarından sonra, iyi temennilerle toplantı sonlandı.