YENİ YÖNETİMLE BERABER YENİ ÇALIŞMALAR BAŞLADI

1 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş ve 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişiliğini kazanmış olan Balıkesir Üniversitesi yeni yönetimiyle çalışmalarına ivme kazandırmıştır.

Aslen Balıkesir’li olan Prof.Dr. Yücel Oğurlu 11 Ocak 2023 tarihinde Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmıştır. Oğurlu Rektörlük görevine atanması sonrasında yeni çalışma arkadaşlarını belirlemiş ve atamalarını yapmıştır.  Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, atamaları yaparken akademik birikim, akademik nezaket ve idari tecrübe kriterlerini öncelediklerini ifade etmiştir. 

Rektör Oğurlu, daha önce farklı idari tecrübeleri olan Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olup halen YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendiriciliği ve TÜBİTAK 4006 il temsilciliği olan, önceki NEF Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl’ı, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’u, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı olan ve halen YÖK Kalite Kurulu Dış Değerlendiriciliği olan Prof. Dr. Murat Doğdubay’ı vekaleten Rektör Yardımcısı olarak görevlendirmiştir.

Rektör Oğurlu ayrıca Prof. Dr. Ali Duymaz’ı Kültür Danışmanı, Prof. Dr. Bülent Bayraktar’ı İdari ve Mali İşler Danışmanı, Prof. Dr. Elif Çimen’i Sanat Danışmanı, Prof. Dr. Fahri Çakı’yı Sosyal Projeler Danışmanı, Prof. Dr. Ahmet Ergin’i Sağlık İşleri Danışmanı, Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban’ı Basın Danışmanı, Öğr. Gör. Ali Eren Demirezen’i Spor Danışmanı olarak atamıştır.

Balıkesir Üniversitesi yeni yönetim ekibinin oluşturulmasından sonra farklı konularda hem üniversite, hem bulunduğu şehir Balıkesir için fayda sağlayacak çalışmalara başlamıştır.

Üniversite bünyesinde, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kurulmuştur. Rektörlük bünyesinde faaliyet gösterecek Teknoloji Transfer Ofisinin ilk yürütme kurulu toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da yer aldığı yürütme kurulu toplantısına, Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, akademisyenler ve Balıkesir'den sanayi kuruluşlarının yetkilileri katılmıştır.

Teknoloji Transfer Ofisinin gerçekleştireceği çalışmaların değerlendirildiği toplantıya video konferans yöntemiyle katılan İstanbul Ticaret Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Abdül Halim Zaim de Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgi vererek katılımcılarla projeler konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve katılımcılar, Rektörlük binası bünyesinde fiziki mekan çalışmalarında da sona gelinen Teknoloji Transfer Ofisinde incelemelerde bulunmuştur.

Ayrıca Üniversite Senatosu tarafından, yapımında sona gelinen yerleşke giriş kapılarına; “Kuvayi Milliye Kapısı” ve “Karesi Bilgelik Kapısı” adlarının verilmesi kararlaştırıldı.

Üniversite Senatosunun, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu başkanlığında gerçekleşen 22.02.2023 tarihli toplantısında oy birliğiyle alınan karara göre kampüs ana giriş kapısının, T.C. Balıkesir Üniversitesi Kuvayi Milliye Kapısı, kampüse hastane yönünden girişlerin yapıldığı kapının da T.C. Balıkesir Üniversitesi Karesi Bilgelik Kapısı olarak adlandırılmasına karar verildi. Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte






Balıkesir Üniversitesi BAÜN Yücel Oğurlu Fatih Satıl Cevdet Avcıkurt Murat Doğdubay Ali Duymaz Elif Çimen Bülent Bayraktar Fahri Çakı Ahmet Ergin Mehmet Oğuzlan İlban Ali Eren Demirezen Ali Eren Demirezen