Tarımsal Miras Projesi'nin İkinci Tanıtım Konferansı Trakya Üniversitesinde Yapıldı

Türkiye Ulusal Ajansı (ERASMUS+ KA203) tarafından desteklenen 2019-1-TR01-KA203-075715 AGROHERITAGE isimli Tarımsal Miras Projesi'nin ikinci tanıtım konferansı 28 Ağustos 2022 Pazar günü Edirne Trakya Üniversitesi, Balkan Yerleşkesi, Balkan Kongre Merkezi, Senato Salonunda yapıldı.

Toplantı saat 13:30’da Proje Koordinatörü Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Semra Hasançebi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Projenin amacını, önemini, ders müfredatının, videolarının hazırlanmasını anlatan Hasançebi  devamında çevrimiçi ders platformunu tanıttı. 

Daha sonra Trakya Üni. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Yazılımı ABD öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Cem Taşkın çevrimiçi eğitimin verimliliği, fırsatlarını ve kullanılan yöntemleri anlattı.

Kısa bir aradan sonra panele geçildi. Gelenekselden-Modern Tarıma, Kaybettiklerimiz, Kazandıklarımız ve Sürdürülebilirlik konularının konuşulduğu panelde Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Bşk. Yrd. Doç. Dr. Necmi Beşer, Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne (TAGEM) bağlı Kırklareli Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Gürkan Güvenç Avcı, Uzman Tarım Danışmanları Lütfü Açar, Ahmet Tavşankoru görüşlerini bildirdi. İzleyicilerden gelen sorulara cevap verdiler.

Toplantıyı farklı üniversitelerden ve bölümlerden gelen öğretim üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığından yetkililer,  lisans ve yüksek lisans öğrencileri ilgiyle izledi. 

Tanıtım konferansının bitiminden sonra proje kapsamında gezilmiş olan bölgelerden temin edilen farklı tarım ürünlerinin sergilendiği Tarımsal Miras Sergisi gezildi.

Projenin ilk tanıtım konferansı 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakanlığı, Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi’nde (UTEM-ANKARA) yapılmıştı.

https://www.dimedya.com.tr/tarimsal-miras-projesi-tanitimi-utem-de-yapildi/7/








Trakya Üniversitesi Semra Hasançebi Cem Taşkın Agroheritage Tarımsal Miras Necmi Beşer Gürkan Güvenç Avcı Lütfü Açar Ahmet Tavşankoru Ahmet Tavşankoru