Sivil Toplum Strateji Belgesi ve Eylem Planı Taslağı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü akademi, sivil toplum ve kamunun katkılarıyla hazırlanan 'Sivil Toplum Strateji Belgesi ve Eylem Planı Taslağı''na Sivil Toplum Kuruluşlarının katkı vermesi konusunda açık davette bulundu. Davet içeriği kısaca aşağıda ki gibidir.

“Saygıdeğer Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri,

STK’ların ihtiyaç, beklenti ve isteklerini etkili bir şekilde tespit edip bunları karşılayabilecek bir altyapı oluşturmak, STK’larla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği ve eş güdümü sağlamak, STK’ların faaliyetlerini etkinleştirmek ve güçlendirmek, gerekli destek ve teşviki sağlamak ve kaynakları STK’ların gelişiminde kullanabilmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından, sivil toplum alanına ilişkin kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerin belirlendiği  “Taslak Sivil Toplum Strateji Belgesi ve Eylem Planı” akademi, sivil toplum ve kamunun katkılarıyla hazırlanmıştır.

Siz değerli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin öneri ve katkılarının alınması amacıyla görüşlerinize açılan “Taslak Sivil Toplum Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı” EK:1’de bulabilirsiniz.

Taslak Belgeye ilişkin görüş ve önerilerinizi EK:2’de yer alan tabloya işleyerek (mevcut Belgeye eklenmesi istenen öneriler veya mevcut planda yer almayan ama yer almasını istediğiniz görüş ve öneriler) 19.08.2022 Cuma gününe kadar sti.stratejiegitim@icisleri.gov.tr mail adresine iletmeniz ve Belgenin nihai hale gelmesine yönelik katkılarınız beklenmektedir. Güçlü, katılımcı ve sürdürülebilir sivil topluma sağlayacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz.

NOT: Görüş ve önerilerinizin EK:2 de yer alan tablo formatına uygun olarak doldurulmasına özen gösterilmesi gerekmekte olup TABLO DIŞINDA BİLDİRİLEN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER BAKANLIĞIMIZCA DİKKATE ALINMAYACAKTIR.”

Daha fazla bilgiye kuruma ait sitenin  https://www.siviltoplum.gov.tr/sivil-toplum-stratejileri-ve-eylem-plani-taslagi?fbclid=IwAR0G0qJZpOc4iMXhMcC-C3XHzd1nIcxzeTpKA3x-AxN4d10B4AwQ7LghrLQ  linkinden ulaşılabilir.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Sivil Toplum Kuruluşları Balıkesir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Balıkesir İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü