Proje Yönetimi Eğitimleri Dolu Dizgin Devam Ediyor

AB dahil, bazı devletler, ulusal ve uluslararası kuruluşlar özel sektöre, kamu kurumlarına, STK'lara hibeler, destekler vermekte, kaynak aktarmadadır. Ülkemizin Avrupa Birliğine üyelik için görüşmelere başlamasıyla beraber özel sektör, kamu kurumları ve STK'ların sınırlı kaynaklara ulaşmada öne çıkması için 'Proje' aracı-kavramı geliştirilmiştir.

Kaynak aktarıcı kendisine başvuran doğru projeleri ayırt etmek, talep edenin sorunlarını anlamak, sınırlı kaynaklarını doğru istekliye aktarabilmek için, doğru yönetilmiş bir projeyi tercih etmektedir.

Ülkemizde kurulmuş olan 26 Bölgesel Kalkınma Ajansıda “Proje Döngüsü Yönetimi”, “Proje Yönetimi” vb. isimler altında ücretsiz eğitimler düzenleyerek isteklilerin doğru proje hazırlamasına yardımcı olmakta.

Yetki alanı Balıkesir ve Çanakkale olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı’da (GMKA) proje kültürünün gelişmesi, proje yazma kapasitesinin artırılması ve ilerleyen zamanlarda açılacak destek programlarına isteklileri hazırlamak amacıyla ikişer aylık periyotlar halinde "Proje Hazırlama Eğitimleri" düzenlemekte. Eğitimler GMKA’nın uzmanlarınca verilmekte.

Sonuncusu 22-23 Ağustos 2022 tarihlerinde Balıkesir ve Çanakkale’de düzenlenen “Proje Hazırlama Eğitimleri”’nin yenileri Ekim ve Aralık aylarında yapılacak.

Eğitimler uygulamalı, yüz yüze ve ücretsiz. Katılımcılara ayrıca “Katılım Belgesi”’ de veriliyor.

İsteklilerin eğitimlere katılması için https://www.gmka.gov.tr/proje-hazirlama-egitimleri linkinden “Katılım Formu”’nu doldurmaları yeterli.

         







Güney Marmara Kalkınma Ajansı GMKA Proje Yönetimi Proje Döngüsü Yönetimi Balıkesir Çanakkale Hibe AB hibeleri AB hibeleri