MÜSİAD'tan İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Ziyaret

MÜSİAD Perakende ve E-Ticaret Sektör Kurulu İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Kurul 19 Temmuz 2022 tarihinde yaptığı ziyarette sektör toplantısını da okulda yaptı.

Kurul Başkanı Ali Gökhan Er ve beraberindeki kurul üyeleri toplantının ardından İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin inovatif projelerini ve faaliyetlerini anlattığı sunumu izledi. Kurul üyeleri sunumun ardından öğrencilerin gerçekleştirdiği projeleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, yaklaşık 40 yıllık İTÜ tecrübesini, İTÜ MTAL öğrencileri ile paylaştığını; öğrenci, öğretmen, veli, yönetim, sektör ve basın ile el ele verdiklerini, bunun sonucunda çalışmalarının daha hızlı bir şekilde gelişim gösterdiğini kurul üyelerine anlattı.

Okulda 25’i sosyal olmak üzere 100 civarında takım olduğunu anlatan Toros, Ahilik kültürü çerçevesinde usta- çırak ilişkisi ve kardeşlik duyguları ile milli ve yerli üretim için ekosistem oluşturulduğunu belirtti.

Toros, okuldaki ARGE çalışmaları, döner sermaye faaliyetleri ile öğrencilerinin hem yeni ürünler geliştirdiğini hem de para kazandıklarını, bu paraları da yeni projelerini geliştirmede kullandıklarını vurguladı.

Bilişim, Denizcilik ve Elektronik bölümlerinin bulunduğu okulda “Vira Bismillah!“ diyen öğrenciler, 250 yıllık İTÜ tecrübesi ile geleceğin mimar, mühendis, bilim insanı ve girişimcileri olacaklar.

2024’te ilk mezunlarını verecek İTÜ MTAL’de öğrenciler “Rotamız İTÜ” diyor. Öğrenciler 2024‘te ilklere girmeyi hedeflemekte.  Okulda Hazırlık, 9. ve 10. sınıflarda mesleki gelişim ağırlıklı bir eğitim yapılırken 11. ve 12. sınıflarda “HEDEF İTÜ Projesi” ile YKS ağırlıklı bir eğitim uygulanacak.

Program, sektör kurulu üyeleri ve öğrencilerin yüz yüze görüşmelerinin ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile tamamlandı.

 





itü mtal itü müsiad hüseyin toros hüseyin toros