KONUŞMACILAR DEPREM VE SONUÇLARINI ANLATTI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde 'Asrın Felaketinin Sebep ve Sonuçlarıyla Analizi' 'Travmadan Sağlam Çıkmak' başlıklarıyla bir seminer düzenlendi. Seminerde, depremin oluşumu, toplum üzerinde yarattığı travmayla baş etmenin yolları konuşuldu.

Meydana geldiği 11 ilin yanı sıra tüm ülkeyi psikolojik olarak derinden etkileyen deprem felaketinin, toplumda yarattığı travmayla baş edilmesine yardımcı olabilmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde bir program gerçekleştirildi.

Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi’nin ev sahipliği yaptığı program öncesinde Meclis Başkanı Gökmen Karadağ, deprem konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde Yazar Editör Serda Kranda Kapucuoğlu’nun yöneticiliğini yaptığı seminerde “Asrın Felaketinin Sebep ve Sonuçlarıyla Analizi” adı altında düzenlenen seminerde; Eğitimci Yazar Burçak Yüce ile Psikolog, Sosyolog, Yazar Şeyda Betül Kılıç, Balıkesir’lilerle  bir araya geldi.

“Suyun Önemi ve Farkındalığı” temasıyla konuşmasını gerçekleştiren Burçak Yüce; depremin ne olduğu ile deprem sırasında, öncesinde ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgilendirmede bulundu. Şeyda Betül Kılıç ise “Travmadan Sağlam Çıkmak” konulu konuşmasında hayatta kalma suçluluğuna değinerek bu dönemin nasıl atlatılacağı konusunda bilgiler verdi.

Seminer sonrası izleyicilerden gelen sorulara cevap veren konuşmacılar seminere ayrı bir zenginlik kattı. Bazı izleyiciler katkıda bulundu.   

Söyleşinin sonunda Burçak Yüce “Suyun Yolculuğu” kitabını, Şeyda Betül Kılıç “Hayatı Onikiden Yakala”, “His ve Ceza”, “Evlilikte Pozitif İletişim” kitaplarını imzalayarak, izleyicilere hediye etti.

 

 















BBB Balıkesir Kent Konseyi Burçak Yüce Şeyda Betül Kılıç Serda Kranda Kapucuoğlu Gökmen Karadağı Gökmen Karadağ Salih Tozan Kültür Merkezi Hüsamettin Oğuz