İTÜ GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakülte dekanı Prof. Dr. Ömer Kemal Kınacı ve Dr. Öğretim Üyesi Ceren Bilgin Güney İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesin'de Genç ARI'lar ile sohbet ettiler. Her alanda değişimin ve dönüşümün yaşandığı için denizcilik sektöründe de dijital dönüşümü hızlandıracak öğrencileri fakültelerine beklediklerini söyleyen Kınacı, sektörün nitelikli insan kaynağı arayışının devam ettiğini bildirdi.

Programa; fakültedeki derslerden, projelerden, takım çalışmalarından ve sektörün fırsatlarından bahsederek başlayan Dr. Güney, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin bu alandaki öncü kurum olduğunu belirterek, öğrencilere İTÜ’lü olmanın cazibesini anlattı.

Dr. Güney, detaylı bir sunumdan sonra mikrofonu Prof. Dr. Ömer Kemal Kınacı’ya bıraktı. Kınacı, sözlerine bugünü değil, yarını düşünerek hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek başladı. Denizcilik sektörünün oturmuş ve kendine yeter bir sektör olduğunu belirten Prof. Kınacı, günümüzdeki haliyle sektörün bu şekilde devam edebileceğini, ancak daha ötesine geçebilmek için yeni atılımlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Yüksek teknoloji gerektiren alanlara yapılacak yatırımların katma değerinin daha fazla olacağını, bunun içinse sektörün İTÜ MTAL öğrencileri gibi potansiyelli ve eğitimli gençlere ihtiyaç duyduğunu anlatan Kınacı, öğrencilerin sorularını aldıktan sonra sunumunu tamamladı.

Program sonrası İTÜ MTAL’de Prof. Dr. Hüseyin Toros, Dekan Prof. Dr. Ömer Kemal Kınacı’ya hediyelerini takdim ederek, ziyaretleri için teşekkür etti.





İTÜ MTAL İTÜ GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Prof.Dr. Hüseyin Toros Prof.Dr. Ömer Kemal Kınacı Dr.Öğr.Üyesi Ceren Güney Genç Arılar