Gelibolu Tarihi Alanı Renklenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) sunularak başarılı olan 'Tarihi Alan Gazi Köylerde Şifa Çiçekleri Açıyor' isimli proje için imzalar atıldı.

İmza töreni GMKA Çanakkale Yatırım Destek Ofisinde, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Alçıtepe ve Seddülbahir köy muhtarları ve proje sorumluları ile GMKA uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Çanakkaleli İşsiz Kadınlar ve Genç Nüfus Gelir Getirici Tarımsal Faaliyetlere Yönlendirilecek

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının sunduğu; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Alçıtepe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Alçıtepe Köyü Muhtarlığı ve Seddülbahir Köyü Muhtarlığının ortak olduğu proje ile köylerdeki işsiz kadınlar ve genç nüfus gelir getirici tarımsal faaliyetlere yönlendirilip hedef kitlenin istihdamı gerçekleştirilerek köyden kente göçün kısmen önüne geçilmesi sağlanacak.

Proje Kapsamında Sertifikalı Eğitimlerle Kadınlara ve Genç Girişimcilere İş Olanakları Sunulacak

Proje kapsamında Tarihi Alanda  yer alan köylerde yaşayan işsiz ev kadınlarına ve girişimci genç çiftçilere (Alçıtepe ve Seddülbahir Köyleri) istihdam oluşturularak kadınların ekonomik hayatta aktif rol almasının sağlanması, çiftçilerin gelir düzeylerinin artırılması, işsiz gençlerin “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konusunda sertifikalandırılarak iş olanağı sunulması ve kişi başına düşen gelir seviyesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

18 ay olarak belirlenen projede yaklaşık 1.521.000 TL. proje bütçesinin 760.000 TL.’si GMKA tarafından desteklenecek.


Gelibolu Tarihi Alanı GMKA Sogep Abdullah Güç İsmail Kaşdemir Serkan Akça Seddülbahir Çanakkale Alçıtepe Tıbbi Aromatik Bitki