Geçmişten Günümüze Kadar ki Süreç Konuşulacak

Balıkesir'in Geçmişten Günümüze Kültürel Mirası Sempozyumda konuşulacak. Uluslararası yapılacak sempozyum 2-3-4 Aralık 2022 tarihlerinde Balıkesir Öğretmenevinde yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK’ın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’ın,  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter KUŞ’un  Onur Kurulu üyesi olduğu uluslararası sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet BAYYİĞİT yapmakta. Sempozyum ilk defa bu kadar çok başlık altında ve geniş katılımla gerçekleştirilmiş olacak.  

Yerli ve yabancı bilim insanlarının Sosyal ve Kültürel Hayat, Eğitim-Sağlık-Dini Hayat, Edebi Hayat-Güzel Sanatlar, Mimari ve Arkeoloji, Coğrafya ve İktisadi Hayat, Tarım-Gıda ve Hayvancılık, Spor, Büyük Şahsiyetler ve Eserleri, İdari ve Hukuki Yapı, Basın-Yayın, Milli Mücadele, Vakıf ve Dernekler, Çevre-Şehircilik ve Turizm, Tarihi ve Dini Yapılar başlıkları altında tebliğ sunacakları sempozyum Balıkesir Öğretmenevinin Bengi, Turkuaz, Zambak, Orkide ve Manolya salonlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Sempozyumun son günü olan 04.12.2022 Pazar günü Zağnos Paşa Camii, Çamlık Tepesi, Bigadiç, Sındırgı’ya kültür gezisi yapılacak.

 

Balıkesir Valiliği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Üniversitesi Hasan Şıldak Yücel Yılmaz İlter Kuş Mehmet Bayyiğit Balıkesir Öğretmenevi Balıkesir Öğretmenevi