GAZETECİ GÖZÜYLE 6 ŞUBAT DEPREMLERİ

Gazeteciler Cemiyeti'nin Avrupa Birliği finansal desteğiyle yürüttüğü Demokrasi için Medya/ Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında gelenekselleştirdiği Basın Evi söyleşileri bu hafta önemli bir deneyim aktarımına olanak tanıyacak.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler gazetecileri de etkiledi. Depremden doğrudan etkilenen depremzede gazeteciler ve alanda haber faaliyeti yapmak için bulunan gazeteciler pek çok zorluk ve güçlük yaşadı. 2 Mart 2023 Perşembe saat 18.00'de karma yöntemler kullanılarak gerçekleştirilecek olan “Gazeteci gözüyle 6 Şubat Depremleri” başlıklı söyleşide deprem bölgesinden yaptığı haberlerle kamuoyunu aydınlatan gazeteciler bir araya geliyor. Bölgede yürüttükleri habercilik faaliyetlerini, mesleki ve kişisel olarak yaşadıkları zorlukları katılımcılara aktaracak olan konuşmacılar, afet bölgelerinde gazetecilerin yaşadıklarına ilişkin tarihe not düşecek.

Moderatörlüğünü gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun yapacağı “Gazeteci gözüyle 6 Şubat Depremleri” başlıklı söyleşide, KRT TV’den Elif Doğan Şentürk, SkyNews’ten Güldenay Sonumut, Serbest Gazeteci Serdar Özsoy, Halk TV’den Ferit Demir ve Serbest Gazeteci Akademisyen Can Ertuna konuşmacı olacak.

Söyleşi karma yöntemler kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Detaylar ve katılım formları için http://media4democracy.org/duyurular/hibrit-sylesi-2-mart-2023-persembe-gazeteci-gzyle-6-subat-depremleri linkinden bağlantı kurulabilir.

Gazeteciler Cemiyeti 6 Şubat Depremleri Yıldız Yazıcıoğlu Elif Doğan Şentürk Güldenay Sonumut Serdar Özsoy Ferit Demir Can Ertuna Can Ertuna