En Uzun Gecede Zamana Meydan Okuyan 10 Makale

Think with Google yayına girdiğinden bu yana geçen on yıl içinde dijital pazarlama dünyasında birçok gelişme yaşandı. Bu gelişmeler arasında öne çıkan örneklerden biri de mobil pazarlama. 2011'de mobil kullanıcılar her gün 127 dakikalarını uygulamaları kullanarak geçiriyordu. Bugün 13 ülkedeki kullanıcılar uygulama kullanımına günde dört saatten fazla zaman ayırıyor. Bu tür değişiklikler pazarlama sektöründe çok önemli sonuçlara neden oldu.

Bütün bunlara ve diğer birçok değişikliğe rağmen, bazı şeyler on yıl sonrasında bile anlamlılığını koruyor. 10. yılımızda, arşivimizi inceleyerek yazıldığı dönemdeki güncelliğini günümüzde de koruyan makalelerden oluşan bir seçki hazırladık.

Yanları sıfır tıraşlı kısa saçlı, günlük kıyafetler giymiş, orta koyulukta ten rengine sahip bir kişi internetteki bir dijital reklamı görüntülüyor.

4 efsane TV kampanyası nasıl dijitale dönüştü?

İlk online reklam 1994 yılında bilgisayar ekranlarımızı şereflendirdi. Ancak pazarlamacılar, ilk online reklamın üzerinden neredeyse yirmi yıl geçtikten sonra bile klasik niteliğinde bir internet reklamı yapmanın sırrını çözmüş değildi.

Bu nedenle Google 2012'de sektörde uzun süredir görev yapan, en unutulmaz TV reklamlarından bazılarının perde arkasında yer almış dört isimden, teknik alanda gelecek vadeden yeteneklerin oluşturduğu bir ekiple birlikte çalışmalarını istedi ve onları geçmişte yaptıkları efsanevi kampanyaları internet çağı için yeniden tasarlamaları için görevlendirdi. Peki amaçlanan neydi? "Sektörün dijital reklamcılığa yönelik yaklaşımını değiştirmek (ve) insanların çok seveceği, bundan 50 yıl sonra bile paylaşacağı unutulmaz işlere imza atmak."

Daha fazlası için https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/koleksiyonlari/zamana-meydan-okuyan-dijital-pazarlama-makaleleri/?utm_medium=email&utm_source=d-content-alert-visual&utm_team=twg-tr&utm_campaign=twg-tr-cava&utm_content=cta-btn&mkt_tok=MTcyLUdPUC04MTEAAAGI1a1U0JDrBJC4k7rz9HsfUOgO7osFfUHRskKcBLwWFBqvdPBnAk7ukGYAQKScKwQ_0l6Non9gGCpZSkLU-AeNjBgtjkasMrgA6X0RUuRmeqSTZg

Linkini tıklayınız.





Google Think With Google