DEPREM BÖLGESİNDE Kİ KOOPERATİFLERE DESTEK OLUYORLAR

10 Şubat 2015 tarihinde İzmir'de kurulmuş, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce tescilli bir Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Eğitim Kooperatifi olan, kâr payı dağıtmayan, Uluslararası Kooperatifler Birliği Gençlik Ağı tam üyesi olan Genç İşi Kooperatif 11 ilimizi kapsayan iki büyük deprem sonrası yaptığı çalışmalar ile deprem bölgesinde bulunan kooperatiflere destek olmaktadır. Kooperatif yaptığı çalışmaları web sitesinde yayınlayarak kamuoyunun bilgisine sundu.

Türkiye’nin güney illeri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 9 saat arayla gerçekleşen iki büyük depremle sarsıldı. Depremlerde, 16 Mart 2023 itibariyle, 48.000’den fazla kişi yaşamını yitirdi ve 2,7 milyon kişi afet bölgesini terk etti. Maddi hasarın 100 milyar doları aşacağı öngörülüyor.

Genç İşi Kooperatif, afetten 48 saat sonra #coops4TR başlıklı yardım çağrısı başlatarak dünya kooperatifçilik hareketinden yardım kuruluşları için 559.700 USD kaynak geliştirdi.

KoopDestek çevrimiçi destek noktasında afet sonrası soru-cevap hizmetini devreye aldı.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nın oluşturduğu Yardım Masası’na destek sundu. Yeni Nesil Kooperatifler Topluluğu afet çalışma grubunda rol aldı.

Afetin etkilerini veriye dayalı tespit etmek için bölgedeki kooperatiflere yönelik araştırma çalışması başlattı.

Hızlı Değerlendirme Raporu, deprem bölgesindeki kooperatiflerin afetten nasıl etkilendiklerini; kısa, orta ve uzun vadeli ihtiyaçlarını belgelemektedir. Araştırma, 6-15 Mart 2023 tarihleri arasında 38 kooperatifin katıldığı anket ve 8 kuruluş ile yapılan mülakatın sonuçlarını içerir.

https://gencisi.org/kahramanmaras-depremlerinden-kooperatifler-nasil-etkilendi/

 

 

Genç İşi Kooperatif