ÇOK ÖNEMLİ!!! ET ÜZERİNDE OYNANAN OYUN! DİKKATLE OKUYUN

Bursa'nın Karacabey ilçesinde ki Feyz Çiftliği sahibi, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) YK ve Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı olan Sencer Solakoğlu sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile sektör üreticilerini uyardı.

Kıymetli meslektaşlarım,

Üreticinin haklarını savunma konusunda bugüne kadar koyduğum mücadele ortada. Ben bir üretici olarak HAK olanı her daim talep ettim ama şimdi HEPİNİZİ UYARIYORUM!

İTHALAT LOBİSİ DEVREYE GİRDİ VE BİZE TUZAK KURDU!

Neden fiyatlar 1-2 gün içinde 30-40 TL yükseldi? Anlatayım.

Hepimiz için 180 TL bandı yağsız kesim için makul fiyat olarak kabul edilebilir fiyat! bir anda talep bu denli düşükken fiyatın artmasının sebebi İTHALAT LOBİSİDİR!

Onlar fiyatları kısa bir süreliğine yükselterek ithalat izni koparmanın peşinde. Bu oyunu bozacak olan biziz! Bana güveninizin tam olduğunu biliyorum. bu ülke üreticisinin hakkını her platformda savunan kişi benim ama şimdi UYANIK OLMA ZAMANI!

Bugün malınızı 200 TL ve üzerine kestirirseniz özel sektöre ithalat izni açılacak.

Süt üretiminin azalması, hayvan varlığının azalmasına sebep verdi. Bu sebeple süt sanayicisi Süt tozu ithalat izni peşinde, aynı oyunu Et ithalat lobiside yapıyor, Et ithal izni almak için.

ESK Et konusunda uzun zamandır piyasayı regüle ediyor. Kontrollü ithalat yapıyor. Ancak son dönemde ithalat lobisi 2010 yılında yaptığı hamleyi yine tekrarlamaya çalışyor.

Buna engel olmamız gerek. Tüm Et birlikleri, ve et ile ilgilenen damızlık birliklerini acil göreve davet ediyorum.

bu fiyatları yükseltenlerin kim olduğunu tespit ettik. Oyun çok tehlikeli ve biz üreticilere büyük zarar verecek.

Biz geleceğimizi korumak için böyle yüksek fiyat verenlere kanmayın. Bu dertli adamın alkol ile beynini uyuşturmasına benzer. O anlık iyi gibi gelir ama problemler değişmez.

Ben BURSA üzerinde üzerime düşeni yapacağım. 1 haftaya işi bitirmiş olacağım.

Biliyorum 200 TL fiyat varken 180TL’ye verin demem size ters geliyor, mantıksız geliyor eminim ama bana güvenin. Bu oyunun sonu hepimiz için çok kötü olacak. 2010 yılına bakın göreceksiniz.

Gerekirse kestirmeyin ama afaki fiyatlara mal kestirmenin bedeli en kötü kalite etin ülkeye girmesine ve piyasayı allak bullak etmesine sebep verecektir.

Bu işten yine sadece ithalat lobisi nemalanacak.

Şeytana uymayın değerli üretici meslektaşlarım. Gerekirse ESK’ya kesim yaptırın fiyatı 180 TL yapsınlar. Bırakın devletimiz durumu yönetsin bir kaç çakal ithalci değil!!!


Sencer Solakoğlu Kırmızı Et