BULUŞMA İFTAR YEMEĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, basın mensuplarıyla buluştu. Banü Merkez Yerleşkesin de gerçekleşen iftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez ile Bandırma'da görev yapan basın mensupları katıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, basın mensuplarıyla buluştu. Banü Merkez Yerleşkesin de gerçekleşen iftar programına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekili Faruk Küçük, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Muhammed Murat Öymez ile Bandırma’da görev yapan basın mensupları katıldı.

İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Prof. Dr. Boz, basın mensupları ile bir araya gelmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek bu zorlu mesleği icra eden temsilcilere çalışmalarında başarılar diledi.

BANÜ’nün yeni açılan fakülteleri, bölüm ve programları, yerleşkedeki inşaat faaliyetleri ve projeler hakkında basın mensuplarına detaylı bilgiler aktaran Prof.Dr. Boz “Bandırma Türkiye’nin il olmaya namzet önde gelen ilçelerinden birisi konumundadır. Bandırmamızı daha ileri taşımak için elimizden ne geliyorsa var gücümüzle yapmaya hazırız. Bu kapsamda, Üniversitemiz bünyesinde projeler hayata geçiriyoruz. BANÜ-Elçi Projesi de bu projelerimizden biri. BANÜ-Elçi Projesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde 71 farklı ülkeden gelerek eğitimlerine devam eden uluslararası misafir öğrencilerimizin, sınırları aşan anlayış köprüleri kurma potansiyeli ile birer ticaret elçisi olacağı bir projedir. BANÜ-Elçi Projesi firmalar ve öğrencilerimizin enerjisini bir araya getirmek, Güney Marmara’da Üniversite-Sanayi İş birliği’nin en güzel örneklerinden birini ortaya koymak için atılmış çok değerli bir adımdır. Bu yönüyle bölgemizdeki tüm firmaları doğrudan veya dolaylı olarak bu projenin bir paydaşı kabul etmekte ve desteklerini beklemekteyiz. Bunun yanı sıra, “Türkiye Yüzyılının Başında Seminer Serisi” kapsamında, 2024 yılı içerisinde, tüm akademik birimlerimizin dahil olduğu seminerler yapılmasını planladık. Nisan ayı itibarıyla, alanında uzman kişilerin misafir olduğu 22 seminer düzenledik.

Fakültelerimize gelince; İletişim ve Ziraat Fakültelerinin açılmasıyla birlikte Üniversitemiz bünyesindeki fakülte sayısı 12’yi bulmuştur. İletişim Fakültemiz alanında yetkin ve deneyimli akademik kadrosu ve öğrencileriyle eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Ziraat Fakültemiz de faaliyetlerine başlayacaktır. Üniversitemizin bölgemize sağladığı katkılara bir yenisi de Ziraat Fakültemizin en kısa sürede aktif edilmesi olacaktır.

Tıp Fakültemizin de inşaatının bitimine müteakiben önümüzdeki eğitim-öğretim yılında İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerimiz artık Merkez Yerleşkemizdeki yeni binalarına kavuşacaktır. Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde 5 Profesör, 15 Doçent, 32 Doktor Öğretim Üyesi ve 3 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 55 öğretim elemanı bulunmaktadır. Ayrıca 16 Doktor Öğretim üyesi ve 1 Araştırma Görevlisinin personel alım süreci devam etmektedir. Büyümemizi devam ettirirken sağlık hizmetlerimizi de birlikte kullanım protokolü çerçevesinde hemen yanı başımızdaki Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettirmekteyiz. Akademisyenlerimizin Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık hizmeti vermeye başlamasıyla birlikte sadece Bandırma değil civar ilçelerden gelen vatandaşlarımız da tıp fakültemizin sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlamışlardır” ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Boz Sağlık Bakanlığı ile BANÜ arasında imzalanan birlikte kullanım protokolü sayesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin elde etmiş olduğu kazanımları ve gelişmeleri konu başlıklarıyla, sayılarla anlattı.

Prof. Dr. Boz “Bu veriler ve bilgiler ışığında Kamu-Sanayi-Üniversite işbirliğini esas alarak Üniversitemizin şehrimize ve bölgemize katkısını her geçen gün arttırmak, “Sen Umut Ol” ilkemize uygun şekilde Üniversitemizi Türkiye’nin marka üniversitelerinden biri yapmak konusunda kararlıyız. Akademik kadrosu, idari personeli ve çok kıymetli öğrencileri ile Üniversitemizin hedeflerine en kısa sürede ulaşacağına yürekten inanıyorum. Elbette kat ettiğimiz yol, hayalini kurduğumuz hedeflere giden yolun henüz daha başlangıcıdır ve gidilecek daha çok yol vardır. Bu yolda beraber yürüdüğümüz ve özveriyle çalışan kıymetli mesai arkadaşlarımızın başarısı da takdire şayandır.” sözleriyle düşünce ve duygularını ifade etti.

Prof. Dr. İsmail Boz, açıklamaları sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Üniversite Basın Mensupları buluşması, günün anısına gerçekleşen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 







Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi BANÜ Prof.Dr.İsmail Boz Bandırma Prof.Dr. Feyzullah Demirtaş Prof.Dr. Ebru Kaya Mutlu Prof.Dr. Alpaslan Serel