Balıkesir'li Kadınlar Örgütlenmede Bilinçleniyor

Balıkesir Kent Konseyi Balıkesir Belediyesi'nin desteği ile Balıkesirli Kadın Kooperatiflerinin desteklenmesi, kooperatifçilik konusunda bilgilerinin arttırılması, geliştirilmesi kapsamında bir Eğitim Programı gerçekleştirdi. Programın genel olarak yöneticiliğini Balıkesir Kent Konseyi Gen. Koord. Nursel Suzaner Kılıç yaptı.

Merkezi İstanbulda bulunan Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile işbirliği yapan Kent Konseyi Balıkesir ili genelinde bulunan toplam 22 kadın kooperatifini bu Eğitim Programına davet etti.

9 Eylül 2022 Cuma günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi, Ertuğrul Salonunda ki programın ilk oturumu saat 10.00da Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Özge Özalp Günerinin açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında bir ülkenin gelir düzeyi ile çalışan sayısı arasında birebir bir ilişki olduğu göz önüne alındığında ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma için kadın istihdamının arttırılmasının gerektiği açıktır. vurgusunu yapan Günerinin konuşmasından sonra Balıkesir Kent Konseyi Kadın Yürütme Üyeleri teşekkür belgelerini aldılar.

Programın devamında KEDV Eğitmeni Ayşe Temiztaş Neden örgütleniyoruz, neden kadın kooperatifleri? Kadın kooperatiflerinin kalkınmadaki rolü nedir? başlığıyla uzun bir bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra söz alan Urla Kadın Koop. Yür. Kur. Başk. ve Urla Bel. Başk. (E) Sibel Uyar tecrübelerini, yaşadıklarını Örgütlenmeye neden ihtiyaç duydular? Urla yerelinde kadınların güçlenmesinde kooperatif nasıl bir rol oynadı? başlığıyla sundu.

Sibel Uyarın konuşmasından sonra tekrar söz alan KEDV Eğitmeni Ayşe Temiztaş bu sefer Kooperatifleri anlattı.

Konuşmacılara Teşekkür Belgeleri ve hediyeleri takdim edildi, öğle yemeği için oturuma ara verildi.

Günün öğleden sonra ki ikinci oturumunda önce KEDV Eğitmeni Ayşe Temiztaş, Urla Kadın Koop., Sibel Uyar, Gönen Tarımsal Kal.Koop. Berrin Yetkin Var BAÜN Burhaniye Uygul. Bil. Fak. Turizm İşlet. Bölümü Öğr. Üyesi Doç.Dr. Sabriye Çelik Uğuz yöneticiliğinde tecrübelerini, yaşadıklarını konuklarla paylaştılar. Konuklardan gelen soruları cevapladılar. 

Programın son konuşmalarını Balıkesir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi Öğrt. Üyesi Prof.Dr. Hülya Gür, Ticaret Bakanlığı, Kooperatifçilik Uzmanı Dr. Hayati Başaran yaptı. Konuşmacılar Balıkesirde Kooperatifçiliği verilerle, yansı üzerinden anlattılar, soruları cevapladılar.  Program konuşmacı ve konukların sahnede toplu fotoğraf çekimleriyle sonlandı.

Program kapsamında Avlu fuaye alanında Havran Fazlıca Köyü sabun üreticisi kadınlar, S.S. Gönen Merkez Tuzakçı ve Hasanbey Köy.Koop., Zir.Müh. Aromaterapi ve Doğal Koz. Uzm. Seray Güvenç, Sındırgı S.S. Bereket Versin Kadın Koop. stand açtılar.  

Havran Fazlıca köyü kadınları pirina sabun yapımını stand alanında konuklara uygulamalı olarak gösterdi. Genç girişimci Seray Güvenç Aromaterapiyi, Doğal Kozmetiği yansı eşliğinde, uygulamalı olarak konuklara anlattı.   

BBB Genel Sek. Yard., Balıkesir Kent Konseyi Başk. Mürsel Sabancı, Genel Sek. Mürşit Canpolat, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürü Hatice Dost,  Balıkesir İl Ticaret Md. İlhan Pehlivan, Şube Md. Nuray Paköz,  BANÜ İİBF Öğr.Üyesi, Kadın, Aile ve Toplum Hiz.Uyg. ve Araştırma Merkezi Md., Rektör Danışmanı Doç.Dr. Aybeniz Ar, Türkiye Kadın Muhtarlar Dernek Başkanı Serpil Erenoğlu programı izlediler, katkı verdiler.

Davetli Altıeylül S.S. Tarımda Kad. Gir. Üre. Ve İşl.Koop., Ayvalık S.S. Ayvalık Üre. ve Paz. Koop., S.S. Kedi Kadın Emeğini Dest. İşliği., Balya S.S. Balya Ilıca Mah. Kad. Gir. Üret. Ve İşl. Koop., Bandırma S.S. Üreten Kad. Koop., Burhaniye S.S. Kuzey Ege Teks. Ürün. Koop., S.S. Zeytin Kadın Çev. Kült. Koop.,Dursunbey S.S. Balat İşl.Eller Koop., Edremit S.S. Nar Kadın Çevre Kültür Koop., S.S. Edremit Kadın Eli Çev. Kül. Koop., S.S. Güneşin Kad. Koop., S.S. Körfez Koop., Erdek S.S. Bereketli Eller Koop., S.S.Ballıpınar Koop., Gönen S.S. Gönen Merkez Tuzakçı ve Hasanbey Köy.Koop., S.S. Gönen Kadın Girişimi Koop., Gömeç S.S. Gömeç İlçesi Mer. ve Kır.Mh. Koop.,İvrindi S.S. İvrindi Kadın Gir. Koop., Karesi S.S. Balilmek Kadın Gir. Koop.,S.S. Beyaz Zambaklar Koop., Kepsut, S.S. Kepsut Vefalı Eller Koop., Sındırgı S.S. Bereket Versin Kadın Koop.  ortakları gün boyu eğitim programına katıldı. 













Balıkesir Balıkesir Kent Konseyi Mürsel Sabancı Mürşit Canpolat KEDV Hayati Başaran Ayşe Temiztaş Sibel Uyar Serpil Erenoğlu Hülya Gür Sabriye Çelik Uğuz Sabriye Çelik Uğuz