22. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 22-23 ŞUBAT TARİHLERİNDE

Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojilerinde ulusal altyapı, araştırma ve geliştirme, üretim, eğitim ve kullanım alanlarını tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, birikimleri paylaşmak ve ortak politikalar oluşturmak amaçlarıyla Akademik Bilişim Konferansları dizisi 1999'dan bu yana düzenlenmektedir.

Konferanslar ulusal boyuttadır ve 1999’da düzenlenen ilk konferansta alınan karar doğrultusunda sadece Anadolu üniversitelerinde düzenlenmektedir. Konferansların düzenlenmesinde İnternet Teknolojileri Derneği ve yerel düzenleyici üniversite işbirliği yapmaktadır. Yerel düzenleyici üniversiteler, Anadolu üniversitelerinin insan gücü ve konferans salonları altyapısı göz önüne alınarak Devamlı Düzenleme Kurulu tarafından saptanmaktadır.

Bu kapsamda Akademik Bilişim 2024 konferansı düzenlenmiştir.  22 - 23 Şubat 2024 tarihleri arasında ki 2024 Akademik Bilişim konferansına İstanbul Üniversitesi ev sahipliği yapacaktır. Etkinlik Beyazıt yerleşkesinde gerçekleştirilecektir.

Konferanslarda bildiri sunumları, sponsor firma/kuruluş sunumları, kısa ve uzun süreli eğitim seminerleri, açık oturumlar ve çalışma grupları gibi etkinlikler yapılmaktadır. Konferanslar kayıt olan herkese açıktır ve katılım ücretsizdir.

Konferansa ait detaylı bilgiye https://ab.org.tr/ab24/ linkinden ulaşılabilir.





İstanbul Üniversitesi İnternet Teknolojileri Derneği