1. DİJİTAL DÖNÜŞÜM TEKNOLOJİLERİ FUARI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) bünyesinde 2021 yılında Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİJİMER) kuruldu. Merkezin Müdürlüğünü Prof.Dr.Kurtuluş Kaymaz'ın, Müdür Yardımcılığını Prof.Dr.Çağatan Taşkın'ın, Yönetim Kurulu Üyeliklerini Prof.Dr.Kadir Yasin Eryiğit, Prof.Dr.Fatih Karpat, Prof.Dr.Muhammed Tarakçı, Doç.Dr.Şenol Baştürk, Doç.Dr.M.Berkay Aydın, Doç.Dr.Elif Atıcı, Doç.Dr.Melih Engin'in, Merkez Sekreterliğini Zuhal Önal Avşar yapmakta.

Merkez aşağıda belirtilen amaçları gerçekleştirmek üzere kurulmuş olup, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde faaliyette bulunan Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile ortak projeler yürütmekte.

 

Üniversite bünyesinde, sosyal bilimler ve eğitim bilimleri alanında dijital dönüşüm olgusu üzerine çalışan akademisyen ve öğrenci envanterini çıkarmak, disiplinler arası bir yaklaşımla akademik yayın ve proje çeşitliliğini sağlamak.

Üniversite ve paydaşların ortak işbirliği ile dijital dönüşüm olgusunun çeşitli boyutlarına dönük bilimsel araştırmaların yürütülmesini teşvik etmek.

Dijital dönüşüm bağlamına uygun olarak, üniversite ve paydaşları nezdinde farkındalık sağlamak üzere seminer, konferans, zirve vb. etkinlikler planlamak ve hayata geçirmek.

Dijital dönüşüm temasına bağlı olarak lisansüstü tez çalışmalarının yürütülmesini teşvik etmek.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerin, sanayi işbirlikleri çerçevesinde, dijital dönüşüm içerikli projelere dâhil olmalarını sağlamak.

Merkez bünyesinde, üniversite ve paydaşların katılımı ile ortak çalışma grupları oluşturmak ve ana eksen çerçevesinde proje üretmelerini sağlamak.

Dijital dönüşüm temalı sertifika programları,  eğitimleri tasarlamak ve uygulamak. Üniversitede faaliyet gösteren üniversite-sanayi işbirliği ara yüzleri ile temas halinde dijital dönüşüm sürecini destekleyecek faaliyetler planlamak, uygulamak.

Yerel düzeyde, iş dünyasının dijital dönüşüm kapasitesi ile ilgili araştırmalar yürütmek ve periyodik raporlamalar yapmak. Merkez faaliyetleri ile ilişkili bültenler, raporlar çıkarmak ve hedef kitleyi bilgilendirmek.

Dijital dönüşüm alanında periyodik bilimsel bir dergi çıkarmak. Dijital dönüşüm içerikli bölgesel ya da ulusal ölçekte planlanan fuarlara, proje pazarlarına katılmak, imkânlar dâhilinde söz konusu faaliyetleri bizzat düzenlemek.

DİJİMER,  Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK TEKNOPARK) ve Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BURSA ULUDAĞ TTO) ile ortaklaşa bir fuar düzenledi. “DİJİTAL DÖNÜŞÜM TEKNOLOJİLERİ FUARI” başlığıyla düzenlenen fuar 27-28 Aralık 2022 tarihlerinde Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. İlk gün iki oturum halinde panel yapıldı.

Alida Makine,  Barida Makine, Benmaker, Bg Tek Bilgi Güvenlik Teknolojileri, Bosch, Bren İleri Teknoloji ve Enerji,  Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, Cadem Dijital, Centerline Dynamics, Ermaksan, Fev Türkiye, Genıus Weldıng Technologıes Makine, Görsentam Tarım Teknolojileri, Güncel Yazılım, Ithinka Bilişim, Kul Elektronik,  Mert Yazılım, Mubitek Tasarım Bilişim,  Serim Yönetim Sistemleri,  Teknoloji Transfer Ofisi, Teracity Yazılım Teknolojileri, Tofaş, Tophane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Ulutek, Yeditek Yeni Dijital Teknolojiler, Yeşilova Holding olmak üzere toplamda 26 firma ve kurum stand açtı. 

Fuarın ilk günü olan 27 Aralık Salı günü,  açılış konuşmalarını Merkez Müdürü Prof.Dr. Kurtuluş Kaymaz ve BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz yaptı. Açılış konuşmaları sonrasında fuar düzenleme çalışmalarını yürüten başta Merkez Sekreteri Zuhal Önal Avşar olmak üzere ekip çalışanlarına teşekkür belgelerini rektör Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz takdim etti.

Öğleden önce ki ilk panelin yöneticiliğini Merkez Müdürü Prof.Dr. Kurtuluş Kaymaz yaptı. Bosch Üretim ve Endüstri 4.0 Teknolojileri Direktörü Yıldırım Arslan,  Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özkayan, Cadem Dijital Genel Müdürü Nedret Kademli diğer konuşmacılardı. Konuşmacılar firmalarının dijital dönüşüm konusunda ki çalışmalarını, dijitalin önemini vurguladılar.

İlk panelin bitimi sonrası öğle molasında Rektör Prof.Dr.  Ahmet Saim Kılavuz Merkez Müdürü ve Müdür Yardımcısı eşliğinde standları ziyaret etti. Çalışmaları konusunda bilgi aldı, sohbet etti.

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci panelin yöneticiliğini Merkez Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Çağatan Taşkın yaptı. Diğer konuşmacılar Tofaş Dijital Dönüşüm ve Satış Değer Akışı Yöneticisi Altay Kermooğlu, Mert Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özdemir,  Bursa Model Fabrika Koordinatörü Birol Aksel’di. Onlarda ilk panelde ki konuşmacılar gibi firmalarının çalışmalarını, dijitalin önemini vurguladılar.

Fuarın iki günü öğrenciler, firma çalışanları başta olmak üzere yoğun bir katılım görüldü. Başarıyla gerçekleştirilen fuar Bursa için ilkti. Bursa’nın,  Bursa’da faaliyette bulunan firmaların geleceğine, gelişmesine dair güzel sinyaller alındı. Gelecek yıl ikincisi düzenlenecek fuarda çok daha fazla katılım olacağı görülmüş oldu.

     

 

 

 

 

 












BUÜ ULUTEK BURSA ULUDAĞ TTO Ahmet Saim Klavuz Kurtuluş Kaymaz Çağatan Taşkın Alida Makine Barida Makine Benmaker Bg Tek Bilgi Güvenlik Teknolojileri Bosch Bren İleri Teknoloji ve Enerji Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa